Zakenvisum

Zakenvisum

Benodigde documenten

Lijst van documenten die nodig zijn om een ​​aanvraag voor een zakenvisum in te dienen:

  1. Paspoort
  • Geldig voor minstens 6 maanden op het moment van de visumaanvraag
  • Moet ten minste 2 lege pagina's bevatten

  1. Pasfoto
  • Twee recente foto's op een lichte achtergrond, van 50 mm x 50 mm, met een helder beeld van het gezicht, zonder bril met getinte glazen en zonder hoofddeksel (met uitzondering van onderdanen die volgens hun nationale of religieuze overtuiging op hun paspoort gefotografeerd zijn met een hoofddeksel)

 

  1. Visumaanvraagformulier
  1.  Uitnodigingsbrief van het bedrijf in India
  • Brief, geschreven op het briefhoofd van het Indiase bedrijf, met vermelding van de naam, de functie van de reiziger evenals het doel en de duur van de reis. Deze brief moet geschreven zijn in het Engels en gericht tot:

     

    The Consular Officer

    Embassy of India

    Vleurgatsesteenweg 217

    1050 Brussel

    België

  1. Bevestigingsbrief van het bedrijf in België
  • Brief, geschreven op het briefhoofd van het Belgische bedrijf, met vermelding van de naam, de functie van de reiziger evenals het doel en de duur van de reis. Deze brief moet geschreven zijn in het Engels en gericht tot:

     

    The Consular Officer

    Embassy of India

    Vleurgatsesteenweg 217

    1050 Brussel

    België

     

  1. Bewijs van verblijf in België
  • Een kopie van de volgende documenten kunnen dienen als bewijs van verblijf in België:

    Factuur voor gas/elektriciteit/telefoon, huurcontract of aanslagbiljet.

 

  1. Kopieën van de documenten
  • Een kopie van de hoofdpagina van het paspoort van de visumaanvrager
  • Rectoversokopie van de identiteitskaart van de aanvrager
  • Een kopie van het oude visum voor India als de aanvrager al eerder een visum heeft gekregen

  1. Aanvullende formulieren om in te vullen:
  • Een origineel van het formulier "Authorization" ondertekend door de visumaanvrager
  • Een origineel van het formulier "Declaration" ondertekend door de visumaanvrager
  • Een origineel van het formulier "Country Visit Declaration" ondertekend door de visumaanvrager
  • Een origineel van het formulier "Business Visa Form" ondertekend door de visumaanvrager

    Speciale gevallen:
  • NIET-Belgische/Luxemburgse staatsburgers - visumaanvragers die geen staatsburgers van België of Luxemburg zijn, moeten een bewijs van verblijf van ten minste twee jaar in België/Luxemburgverstrekken. Dit kan zowel een bewonerskaart voor België/Luxemburg zijn, afgeleverd (en geldig) sinds ten minste twee jaar ofwel een officiële factuur van een nutsvoorziening zoals gas/elektriciteit, vaste telefoon of een andere dienst die het verblijf van twee jaar in België/Luxemburg bewijst.

  • NIET-Belgische/Luxemburgse staatsburgers die nog geen twee jaar in België/Luxemburg verblijven - Visumaanvragers die minder dan twee jaar in België of Luxemburg verblijven, moeten het formulier "FAX Form" invullen en ondertekenen.

    Toeslag 32 €

  • Een origineel formulair "Pakistani Nationals Form" ondertekend door de visumaanvrager - in te vullen door staatsburgers van Pakistan

Tarieven en voorwaarden

De onderstaande tarieven zijn geldig voor Belgische staatsburgers. Voor informatie over de tarieven die gelden voor de onderdanen van andere landen, neem a.u.b. contact op met het visumcentrum.

ZAKENvisum

Verwerkingstermijnen Geldigheid van het visum

Consulaire tarieven


Serviceheffing
(btw)

 
Totaal
(btw)

  Enkele/dubbele/drievoudige inreis 
8-10 werkdagen Tot 6 maanden 154 € 50 €  204 € 
5-6 werkdagen Tot 6 maanden 197 € 60 €  257 € 
  NIET-Belgische/Luxemburgse staatsburgers die nog geen twee jaar in België/Luxemburg verblijven - FAX Form 32 €


Extra diensten

Om u maximaal bij te staan bij de voorbereiding van uw visumdossier biedt ons visumcentrum een aantal extra diensten:

Extra diensten


Totaal
(btw)

Invullen van het visumaanvraagformulier (per formulier)

20 € 
Fotoservice (4 foto's 50 mm x 50 mm) 15 €
Visum per correspondentie 30 €
Paspoortbezorging (vaste prijs) - levering binnen 24-48 uur overal in België 40 €

 

  • Invullen van het visumaanvraagformulier - als wij alle details en belangrijke punten die vermeld moeten worden op het formulier kennen, vullen wij het formulier in voor u opdat het voldoet aan de eisen van het consulaat.
  • Fotoservice - De vereiste foto die aan het visumaanvraagformulier wordt gehecht heeft een specifiek formaat van 50 mm x 50 mm. U hebt de mogelijkheid om direct in het visumcentrum een foto te laten maken die voldoet aan de vereisten van het consulaat.
  • Visum per correspondentie - Ons visumcentrum biedt u de mogelijkheid om ons uw visumaanvraagdocumenten te sturen per post of koerierdienst. Zo hoeft u niet naar het visumcentrum te gaan. Deze service omvat een voorafgaande verificatie van de documenten waarvan ons vooraf via e-mail gescande kopieën toegestuurd dienen te worden.
  • Bezorgingsdienst - Het visumcentrum kan uw paspoort bij u thuis of op kantoor laten bezorgen. De kostprijs van deze dienst komt boven op de kosten van de gewone dienstverlening en bedraagt € 40 (inclusief BTW) voor een niet-dringende levering in heel België. Een niet-dringende levering betekent een levering binnen 24-48 uur na het afhalen van het paspoort bij het consulaat. Neem voor de tarieven van expreslevering contact op met onze medewerkers. U kunt deze service bestellen op het moment dat u uw visumaanvraagdossier indient.

    Deze diensten zijn beschikbaar in het visumcentrum tijdens het indienen van uw dossier. Onze medewerkers zullen u met plezier alle aanvullende informatie verstrekken. Aarzel niet om contact met ons op te nemen.