Toeristenvisum

Toeristenvisum

Benodigde documenten

Lijst van documenten die nodig zijn voor een toeristenvisum (L-visa):

  1.  Paspoort
  • Het paspoort moet op de aanvraagdatum van het visum nog ten minste 6 maanden geldig zijn (voor een visum voor enkele of dubbele inreis)
  1. Pasfoto
  • Eén recente foto op een witte achtergrond, van 35 mm x 45 mm, met een helder beeld van het gezicht, zonder bril met getinte glazen en zonder hoofddeksel (met uitzondering van onderdanen die volgens hun nationale of religieuze overtuiging op hun paspoort gefotografeerd zijn met een hoofddeksel)

  1. Visumaanvraagformulier
  1. Kopieën van de documenten

  • Een kopie van de hoofdpagina van het paspoort van de visumaanvrager
  • Een dubbelzijdige kopie van de identiteitskaart van de aanvrager (verblijfsvergunning in België)
  • Een kopie van het oude visum voor China als de aanvrager al eerder eens een visum heeft gekregen

 

  1. Reisdocumenten:
  • Een kopie van de reservering van de vlucht (bevestiging ontvangen via e-mail)
  • Een kopie van de reservering van het hotel (bevestiging ontvangen via e-mail)

 

Opgelet: in het kader van de verwerking van uw dossier kan het consulaat vragen om andere aanvullende documenten te verstrekken of het aantal inreizen en de geldigheidsduur van het afgegeven visum te wijzigen. Als dat het geval is, zullen wij u daarvan op de hoogte brengen.

Tarieven en voorwaarden

De onderstaande tarieven zijn geldig voor Belgische staatsburgers en de staatsburgers van andere Schengenlanden.

Voor informatie over de tarieven die gelden voor de onderdanen van andere landen, neem a.u.b. contact op met het visumcentrum.

TOERISTENvisum

Verwerkingstermijnen Geldigheid van het visum

Consulaire tarieven


Serviceheffing
(btw)

 
Totaal
(btw)

  Enkele/dubbele/drievoudige inreis 
Normal: 5 werkdagen 3 maanden 126 € 45 €   171 € 
Express: 4 werkdagen 3 maanden 176 € 50 €  226 € 
Rush: 3 werkdagen 3 maanden 198 € 55 €  253 €

 

Geldigheid van eenmaligvisum is 3 maanden.

Geldigheid van dubbel visum kan van 3 tot 6 maanden zijn (onder bepaalde voorwaarden)

  • Bezoek van een derde land en terugkeer via China